Utmaning - Juni 2021

Mina utmaningar fortsätter. Nu har jag hållit på med dessa sedan december 2017.

I juni månad handlar min utmaning om att ta en kalldusch på två minuter varje dag. Denna utmaning har jag funderat på en tid men då jag älskar varma bad och duschar har jag slagit bort tanken när den kommit fram. Men sen så blev jag "utmanad" av en person och antog den. 
När man läser en del om detta så ska det ge en hel del olika hälsoeffekter - nedanstående delar hittade jag på "nätet" när jag läste om kallduschar. Sanningshalten i påståendena har jag inte kollat upp, så ta det med en nypa salt.

  1. Förbättrar ditt humör!
  2. Det höjer dina energinivåer.
  3. Lindrar inflammation
  4. Stärker immunförsvaret - Det kalla vattnet sätter fart på ämnesomsättningen, vilket i sin tur aktiverar immunförsvaret. När det sker frigörs en typ av vita blodkroppar, med specialfunktioner för att bekämpa angripande virus.
  5. Gynnar lyfmsystemet.
  6. Hjälper dig att sova.
  7. Återfuktar hud och hår - Varmt vatten öppnar porerna medan kallt vatten stänger dem. Så att avsluta tvagningen med en kalldusch är klokt, för att göra hyn mindre mottaglig för smuts. Dessutom sätter kallt vatten i gång blodcirkulationen i kroppen och kan dämpa eventuella rodnader. Varmvatten kan i sin tur torka ut huden. 
  8. De snabbar upp återhämtning efter fysisk aktivitet.
  9. Bekämpar celluliter.


Tidigare utmaningar 2021:
Januari 2021 - Undvika sötsaker (sockerdetox)
Februari 2021 - Ett fysiskt träningspass varje dag under februari.
Mars 2021 - Helvetesveckan, 7 dagar som förändrar ditt liv.
April 2021 - Genomföra Helvetesveckan!

Hur gick det:
De första dagarna var det riktigt jobbigt att ställa sig under de kalla strålarna, men därefter blev det mer och mer hanterbart. Mina duschar denna månad har blivit väldigt effektiva då jag inte stått och njutit speciellt lång tid. Alla de här hälsoeffekterna som jag läst att det ska ge, vet jag inte riktigt ifall jag känt någon speciell effekt av. Det har varit spännande att prova men med stor sannolikhet inget jag kommer fortsätta med.

//Coach Vidar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln