Utmaning - 36 500 armhävningar

Idag är jag riktigt stolt över mig själv. Jag brukar bli det när jag klarat av mina månadsutmaningar, men denna dag har jag klarat av min ÅRSUTMANING för andra året i rad!!! I två års tid har jag gjort 50 armhävningar varje dag...vilket blir totalt 36 500 armhävningar...känn på den trettiosextusenfemhundra armhävningar!
Det startade med att jag blev inspirerad av Aktiverums PT/Instruktör Lotta Lilja som utmanande sina klienter att köra 50 armhävningar om dagen i 30 dagar, vilket jag tyckte var passande och hoppade på, det var bara det att jag efter 30 dagar tänkte att det här ska jag lösa varje dag i ett år, och när det gått ett år så tyckte jag det var jäkligt gött att göra, så jag fortsatte ett år till. Så idag har jag gjort 50 armhävningar om dagen i två års tid.

Vilket innebär att jag förmodligen gjort cirka 35 000 fler armhävningar än vad snittet av er som läser detta har gjort de senaste två åren, bara den vetskapen gör att jag känner mig starkare. :) 

Hade någon sagt till mig att jag ska göra 36 500 armhävningar hade jag bara skrattat men jag tänkte på Novak Djokovic (Statistik) och att många små steg till slut skapar stora resultat. Många gånger vill vi ha vårt resultat direkt men det är sällan så det fungerar, utan alla förbättringar kommer genom dina goda vanor och små förbättringar. Testa att göra 36 500 armhävningar på en och samma gång... 

Märker jag någon skillnad?

  • Jag har mycket lättare för att göra armhävningar idag än vad jag hade innan jag började - vilket vore konstigt efter allt övande.
  • Jag har blivit starkare i både rygg, axlar, bröst och mage...
  • Det har varit inspirerande att ha något varje dag som jag fokuserat på.
  • Jag har känt mig starkare mentalt med tanke på att jag uppfyller ett förtroende till mig själv (självförtroende) varje dag jag gjort mina armhävningar.

"För att komma till dag 500 behöver du alltid börja med dag 1", "Små saker över tid kommer skapa stora resultat"

//Coach Vidar

Så här lät min utmaning i Juli 2019 och jag har bara fortsatt och fortsatt...
Utmaning Juli - 2019
50 armhävningar om dagen i 35 dagar(5 veckor).

Första veckan när jag även körde mina power-walks var det ett bra sätt att avsluta dem med 50 armhävningar. Ibland körde jag 50 på morgonen och ibland blev det 50 på kvällen. Jag kan inte säga att jag varit speciellt stark på att göra armhävningar innan men efter cirka två veckor kändes det faktiskt mycket lättare att göra alla dessa armhävningar.

Efter att ha gjort 1750 armhävningar så kan jag säga att göra armhävningar är en grymt bra träning för många muskelgrupper på överkroppen. Min 13-årige son hängde även han med på denna utmaning, så det blev lite roligare när vi sporrade varandra.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln