"En förlorare hittar ursäkter eller skyller ifrån sig, en VINNARE skapar vägar till framgång"

Stephen Curry skapar vinnande vägar för sitt lag... Stephen Curry skapar vinnande vägar för sitt lag...

Att agera som en vinnare handlar om att skapa sig framgång genom sitt agerande, den dagen du börjar hitta ursäkter varför du inte ska börja träna eller skyller på någon annan varför du inte lyckas då agerar du som en förlorare. Vill du nå framgång med det du har framför dig oavsett om det handlar om att söka ett nytt jobb eller utbildning, vinna matchen du ska ställa upp i, laga det där nya goa receptet så behöver du söka vägen genom vad DU kan göra för att lyckas med det. Ibland kan det handla om att ringa en vän för att få råd, ibland handlar det om att försöka en eller flera gånger till, ibland kanske det behövs ytterligare någon ingrediens för att nå fram och ibland behöver taktiken justeras för att vinna.

Jag har under mina år som idrottsledare hört när matcher håller på att förloras hur individer projecerar sin frustration på domarna, sina lagkamrater och även sig själv. Det är ett förlorarbeteende. En VINNARE försöker skapa vägar för att ta sig ur den knepiga situationen de sitter i. Det är inte alltid de lyckas, men agerandet och ambitionen är där och energin läggs på det de kan påverka och kontrollera. Något som är sant i de situationerna är att det vinnande beteendet lyckas oftare än förlorarbeteendet! Du väljer själv vilken sida du vill vara på...

//Coach Vidar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln