Vad väntar du på? "Tiden är alltid rätt för att göra det rätta"

Vad väntar du på?
”Tiden är alltid rätt för att göra det rätta”
John är ute och firar vinsten på V75:an som han satte tillsammans med sina kollegor. De är på KOL&Cocktails i centrala Helsingborg. I och med dagens vinst så har han dragit in strax över en miljon på hästarna detta år, något han inte varit i närheten av tidigare.
Han vänder sig mot bartendern och beställer ytterligare en runda drinkar, och det är då han ser henne. Hon står på andra sidan baren och skrattar med sina vänner, det är något speciellt med henne. Han har svårt att veta vad, förutom att hon är vacker och hennes personlighet på avstånd verkar härlig. Han funderar på att gå bort och börja prata med henne, men han tvekar. Han börjar fundera på vad de andra ska säga, är det för tidigt att träffa någon ny efter separationen med sin förra fru för ett halvår sedan. Han börjar känna sig osäker: Skulle en så snygg kvinna kunna tänka sig en man med två tonårsdöttrar som nästan precis separerat?
John behöver ta ett beslut och han kommer ta det inom de närmaste fem sekunderna.

Under den tid det tar att börja gå till andra sidan baren, hade John kunnat börja bygga upp sitt liv igen. Under den tid det tar att klä på sig träningskläderna för att ge sig ut på löprundan, kan du förändra din hälsa. Under den tid det tar att räcka upp handen på mötet, kan du förändra hur du uppfattas på jobbet. Under den tiden det tar att öppna upp munnen och ge den du möter en komplimang, kan du lysa upp någons dag. Och om du inte gör det kommer ögonblicket gå dig förbi.

John börjar räkna för sig själv, ”5-4-3-2-…” och när han kommer till 1 reser han sig från barstolen och börjar gå till andra sidan baren. Hans puls börjar höjas och benen skakar lite grann och han har ingen aning vad han ska säga till henne – men just nu känner han sig levande. Han börjar närma sig henne och pulsen stiger ytterligare samtidigt som andningen blir snabbare och snabbare. Hon vänder sig om precis när han kommer fram till henne. Det som händer sen…spelar mindre roll! Oavsett ifall de lever lyckliga i resten av sina liv eller inte saknar betydelse. Det viktiga är att John visade mod att ändra sin livssituation genom att ta ett beslut att resa sig från barstolen och börja gå fram till henne. 
Vi är bara ett beslut ifrån att förändra våra liv...och vi har 5-sekunder på oss att ta det beslutet annars är risken stor att vi hittar ursäkter, blir för nervösa eller skapar stora katastroftankar för oss själva vilket innebär att vi inte kommer göra det.

"Ändra en organisation, ett företag, en kultur eller hela världen...börjar med små steg av att ändra dig själv"

Vilket avgörande beslut har du tagit för dig själv?

//Coach Vidar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln