Utmaning - December 2020

Skorna som tog mig runt på mina promenader. Skorna som tog mig runt på mina promenader.

Det startade december 2017 med att jag ville se hur det är att förändra ett beteende. Nu kallar jag det utmaningar i vardagen istället. 
Varför gör jag detta?
När du har en målsättning och väljer att fokusera på det så blir det en del av din vardag,  och när du håller ett löfte till dig eller klarar en utmaning så skapar du ett förtroende till dig själv och på så vis skapar du dig ett större självförtroende.  

I november blev utmaningsfri på grund av bristande fantasi på vad jag skulle utmana mig själv i. Decembermånads utmaning är en kollektiv utmaning, då jag utmanade mina kollegor att vi skulle ta 170 000 steg på 17 dagar, alltså minst 10 000 steg i snitt per dag. 
Tidigare utmaningar 2020:
Januari 2020 - Bjuda min omvärld på det jag själv köper.
Februari 2020 - Använda tandtråd.
Mars 2020 - Uppfylla min apple watch.
April 2020 - 240 sekunder.
Maj 2020 - Denna månad var jag utmaningsfri.
Juni 2020 - Aktivera mig fysiskt varje dag i fem veckor.
Augusti 2020 - Skicka en komplimang om dagen.
September 2020 - Valde att avstå en utmaning denna månad.
Oktober 2020 - Läsa ett kapitel om dagen i en coachningbok.
November 2020 - Denna månad var jag utmaningsfri.

Utmaning December - 2020
Denna månad utmanade jag mina kollegor (sammanlagt 42 st) i vår organisation på en "Stegutmaning". Så denna månad blev det en kollektiv utmaning.
Den handlar om att röra sig minst 170 000 steg på 17 dagar, alltså minst 10 000 steg i snitt per dag/per person. Vilket innebär 7,1 miljoner steg totalt sett på hela organisationen. Dels känns det coolt att säga 7,1 miljoner steg, samtidigt var det jäkligt bra att få en spark i baken då vi i dessa tider har ett stillasittande jobb med en hel del digitala möten sittandes i ganska oergonomiska ställningar. 

Genom en Excelfil så fick alla själva fylla i sina steg  och man kunde följa varandra steg vilket ökade motivationen avsevärt för samtliga. Det var häftigt att se så många som imponerade och överraskade mig på antal steg de fick ihop, det blev ett stort engagemang bland deltagarna.

För egendel har det inneburit att jag ställt bilen och gått till jobbet (3,5 km enkel tur) under dessa 17 dagarna, vilket inte hänt innan! 

Mitt resultat blev: 17 514 steg i snitt per dag och min rekordnotering under en dag blev hela 50 305 steg. Rekordnoteringen blev 60 322 steg som en av mina kollegor lyckades med.
 

"Vill du skapa motivation i din vardag så skapa en utmaning för dig!"


//Coach Vidar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln