FUCK PERFEKT! Vinnare gör GOOD ENOUGH...

FUCK PERFEKT! VINNARE GÖR GOOD ENOUGH…
När jag läser detta i Johannes Hansens bok ”Peppa mig eller flytta på dig” så slår det mig att just detta handlar en del av mina samtal med idrottare om.

Det händer allt som oftast när jag har samtal med idrottare såväl yngre som äldre att ordet prestationsångest kommer upp, ibland (ger det uttryck) låter det i stil med att jag vill ju göra allt perfekt, ska jag göra något så ska det vara till 100% eller jag kommer göra det så fort jag lärt mig dessa olika sakerna. Detta ”citatet”/meningen faller för mig bra in i hur du kan se på din prestation för att känna dig nöjd, och att göra good enough är faktiskt en bra måttstock för en bra prestation.
Likväl ska du starta något och väntar på det perfekta tillfället eller att du ska ha skaffat dig tillräckligt med kunskap eller erfarenhet för att starta så kommer du förmodligen få vänta alldeles för länge! Så FUCK PERFEKT och starta ändå, då kommer du skaffa kunskapen och erfarenheten längs med vägen...

//Coach Vidar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln