Mina 5 veckors utmaningar.

Utmaning i augustimånad 2018 & 2019 - skicka komplimanger Utmaning i augustimånad 2018 & 2019 - skicka komplimanger

Nu har det gått mer än två år sedan jag startade med mina fem veckorsutmaningar. Varför just fem veckor? Det kommer ifrån att jag läste att det tar 21 dagar att ändra ett beteende sen läste jag att en annan studie sa att det tar 30 dagar, så då tänkte jag att kör jag i fem veckor så då är det ju 35 dagar och då ligger jag över i dagar mot vad båda dessa studier säger. När jag väl kört igång med mina utmaningar så vad det någon annan studie som sa att det tar minst 66 dagar att ändra ett beteende.

Vad är då mina reflektioner efter att gjort detta i två år?

  1. Att ta små steg skapar stora förändringar.
  2. När du genomför något du bestämt dig för så känner du inte bara stolthet utan ditt självförtroende blir också större.
  3. Istället för att dagarna och veckorna bara försvann så blev tiden mer minnesvärd.
Vissa utav utmaningarna har handlat om beteende som jag vill sluta med, några har handlat om fysiska utmaningar och några har handlat om att testa något som jag vill se ifall det är något för mig.

De utmaningar som jag fortfarande håller vid liv är - inget kaffedrickande, jag har inte druckit en kopp kaffe sedan 1:a december 2017 - bädda sängen, numera bäddar jag alltid sängen innan jag går hemifrån förutom ifall det är någon som ligger i den - 50 armhävningar om dagen i 5 veckor utvecklades till en utmaning att genomföra i 365 dagar istället.

Jag får ofta frågan vilken utav utmaningarna som varit roligast och svårast. Roligast är utav tvekan min utmaning jag haft i augusti (2018 och 2019), skicka komplimanger. Den uppmanar jag alla att testa. Svårast får jag nog säga är minst 20000 steg varje dag i 5 veckor, svårast i den bemärkelse att det tar tid att gå alla steg varje dag.
 

"Det enda sättet att komma till dag 500 är att starta med dag 1"
 

Det bästa jag vet är numera när bekanta till mig säger att de blivit inspirerade av mina utmaningar och själva skapat sina utmaningar eller testat några utav de jag gjort. Då har jag uppnått ett "mission" i mitt liv - att inspirera andra människor!

Så har du några utmaningar som du vill dela med dig till mig så blir jag jätteglad och du får mer än gärna "sno" mina utmaningar och testa dem själv!

//Coach Vidar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln