Det vi uppmärksammar växer och blir till verklighet!

Så som rubriken lyder så är det i många fall. Det vi uppmärksammar växer, således bestämmer vi själva vad som ska växa. I mina samtal med olika individer handlar det mycket om att ändra fokus från det negativa eller det som de vill förändra till att prata om vad de vill ska hända och på det viset låta det hända eller växa. Många idrottare pratar om sina missade chanser, jag har inget självförtroende, jag vågar inte, det kommer göra ont, jag känner mig trött och så vidare. De uppmärksammar saker som inte tar dem framåt i deras prestation och för mig handlar det allt som oftast om att byta inriktning på vad som fokuseringen är riktad till. För det är klart att fortsätter vi se våra missade chanser, prata om hur dåligt självförtroende jag har eller hur trött jag är, ja då är det de sakerna som kommer bli det vi har framför oss och allt som oftast begränsar oss för att prestera så bra som vi vill.

Efter mina fyra första samtal med fyra olika spelare i Kristianstad IK så gjorde varje spelare mål i matchen efter. Tur, slump eller skicklighet? Svaret är med stor sannolikhet en blandning av de tre sakerna. Turen har säkert funnits med en del, även om jag menar att turen skapar du för dig själv. Slumpen har förmodligen också varit framme vi något utav tillfällena. Skickligheten har även den gjort sig påmind då vi samtalat och uppmärksammat vad som krävs för att göra mål i matcherna och vilka styrkor respektive spelare har. I praktiken har vi helt enkelt riktad fokus mot något konstruktivt i strävan efter att göra mål.

Vad vill du uppnå och på vilket sätt uppmärksammar du just det?

//Coach Vidar

Kommentera gärna:

Etiketter: mental styrka fokus

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln