Gör din dröm till verklighet...

Fotograf Per Wiklund Fotograf Per Wiklund

"En dröm med ett nedskrivet datum blir ett mål, ett mål fördelat i olika steg blir en plan, en plan uppbackad med ansträngning gör att dina drömmar blir verklighet!"

Nu är det snart dags att ge oss själva några nyårslöften, löften som oftast brukas ges med diverse alkoholhalt i kroppen. Följ mina råd så kan jag garantera att du har större chans att uppnå dina nyårslöften/målsättningar under 2020.
Nummer 1, Ge dig själv några minuter, helst någon dag innan nyårsafton och då du börjat inta de alkoholhaltiga drycker för då kommer du kunna reflektera på ett mycket bättre sätt vad det är du verkligen vill uppnå under kommande år.
Nummer 2, Skriv ner dina målsättningar. Ska du ha någon chans att uppnå det du vill så skriv ner dina målsättningar på ett papper eller i mobilen så att du satt det på pränt och kan bli påmind lite då och då om vad du själv vill få ut av 2020. Jag läste någonstans att ett nedskrivet mål har 20 gånger så stor chans att uppfyllas/genomföras än ett mål som inte är nedskrivet - oavsett hur många gånger större chansen är så chansa inte med bortse från kraften av att skriva ner ditt mål.
Nummer 3, Följ upp dem under varje kvartal för att se hur du ligger till. Då kan du även justera dem ifall det behövs.

Mina mål inför 2019:
Mål 1, Den 1:a januari vägde jag 88 kilo och min målsättning var att väga 82 kilo den 1:e juli - Resultat 83,7. Jag kom inte riktigt i mål med den målsättning men kände mig ändå stolt över ansträngningen.
Mål 2, Ha sparat ihop 60000:- på mitt sparkonto den 31:e december 2019. Det målet kommer jag klara. Det innebär att jag behövde lägga undan i snitt 5000:- i månaden.
Mål 3, Sätta upp mig på en föreläsarförmedling. Det gjordes i början på december och numera hittar ni mig på Bokadero.se ifall ni skulle vilja ha mig som föreläsare till ert företag eller organisation för att exempelvis inspirera er personal.

Detta var de tre mål jag satte upp inför 2019 och de skrev jag ner på anteckningar i min mobil.

När jag jobbar med individer eller grupper så brukar vi titta på ett SMART mål alternativ NÖHRE modellen. Jag tänker att jag går igenom respektive modell här på bloggsidan i början på 2020.

//Coach Vidar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln