Mod!

Fotograf Per Wiklund Fotograf Per Wiklund

Ingen föds med ett starkt mod. Mod är något vi tränar upp! Och det tränas upp genom att vi utsätter oss för saker som känns läskiga eller vi är rädda för - då märker vi ganska omgående att det inte var så farlig och vi känner oss starkare i oss själva för vi hade modet att utmana oss själva. Helt enkelt "Face your fears".
Ofta pratas det om att ta sig ur sin "comfort zone" för att växa, och för mig är det en förutsättning för att nå sin fulla potenial. Vi växer såklart även när vi känner oss trygga, och trygghet är viktigt när vi ska prestera. Samtidigt behöver vi utmana oss själva mer.
Att jag gör något som känns skrämmande eller utmanande för mig kanske upplevs roligt och tryggt för dig och vice versa. Därför går det oftast inte att kopiera någon annans comfort zone.
I min roll som mental coach till idrottare så handlar det många gånger om att tillsammans med dem hitta utmaningar som gör att de vågar lämna den trygga zonen för att se vad som händer. Oavsett vad som händer så får de en erfarenhet som de bär med sig inför kommande uppgifter.

"Mod betyder inte att vi aldrig är rädda utan att vi känner rädsla för något men gör det ändå!"

Ge dig själv 1 minut att fundera på vad din utmaning som skulle ta dig utanför din "comfort zone" skulle vara?

//Coach Vidar

Etiketter: mental styrka mod

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln