Bäst. När. Det. Gäller!

Fotograf: Per Wiklund Fotograf: Per Wiklund

Rubrikens fyra ord hör jag ofta inom idrotten, men vad innebär dem?
När jag kom till ett lag och skulle jobba med dem så sades det att de vek ner sig när det stod mycket på spel. Det var till och med så att när det blev offentligt att jag skulle jobba med dem så ringde en journalist från lokaltidningen och en av frågorna han ställde var -"Det är ju allmänt känt att de kallas för looserlaget! Vad kan du göra åt det?"
Detta laget hade de tidigare säsongerna tagit sig till de avgörande kvalmatcherna men inte lyckats ta sig igenom nålsögat att avancera uppåt i seriesystemet. Då tänkte jag så här. Om ett lag kommit till en avgörande match i slutet på säsongen så lär de ha vunnit flertalet matcher mer än de förlorat under säsongen vilket innebär att de varit just bäst när det gäller vid flertalet matcher som skulle avgöras under säsongen. Så vad är det de gjort just där och då för att vinna de täta och tuffa matcher under serien?

Hur skapas förutsättningar för att vara Bäst. När. Det. Gäller?

  • Var hängiven din uppgift.
  • Skapa strukturer som ni tror/litar på.
  • VÅGA - när det ska avgöras, det finns inga fega lag som vinner i längden.
  • Reflektera under resan på saker som behöver rättas till eller förstärkas.
Hängiven:
Det är ofta en förutsättning för att lyckas inom vad du än ska ta dig ann. För mig innebär det hjärtat är med i det du ger dig in i. Att du helt enkelt vill klara din uppgift och prestation så bra som du vet att du kan.
Strukturer:
Det låter så jäkla tråkigt men är en stor trygghet att ha med sig när det ska avgöras.

VÅGA:
Våga avgöra! Våga göra mål! Prata om hur ni ska avgöra matcherna när de står och väger istället för att vi vinner på motståndarnas misstag. Helt enkelt agera istället för reagera!
Reflektion:
Reflektera under säsongen när ni gör bra saker som ni vill fortsätta med och när ni inte får till det i de avgörande lägena, vad ni kan göra annorlunda. Det är ett sätt att förbereda sig inför de viktiga matcher och hur ni vill agera då.

Vid vilket tillfälle var du Bäst. När. Det. Gällde?

//Coach Vidar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln