Utmaning - Maj 2019

Min tradionella kvällsmacka... Min tradionella kvällsmacka...

Det startade dec 2017 med att jag ville se hur det är att förändra ett beteende. Nu under 2019 kallar jag det utmaningar i vardagen istället. 
Varför gör jag detta?
När du har en målsättning och väljer att fokusera på det så blir det en del av din vardag, och jag märkte under 2018 hur stolt jag kände mig varje gång jag lyckades klara min "utmaning" och vill helt enkelt fortsätta med det. Och det är ju inte så att mina målsättningar går ut på att göra en svensk klassiker varje månad direkt. Utan små förändringar som gör att det skapas andra perspektiv på hur jag upplever just den utmaningen. 

"Träningen du får av att utmana dig själv gör att du blir starkare och inser att du kan klara av allt större utmaningar. Dina mentala muskler växer och du känner dig mer levande"

Nu kör vi...
I maj 2019 tänker jag utmana mitt kvällsätande.
Tidigare utmaningar 2019:
Januari 2019 - Undvika sötsaker
Februari 2019 - Köpstopp
Mars 2019 - Laga mat
April 2019 - Uppe med tuppen

Utmaning Maj - 2019
Äta mellan 07.00 - 19.00, detta för att se ifall jag klarar mig utan kvällsmackan och andra godsaker på kvällen. Jag gav mig själv en "fridag" i veckan, vilket uteslutande blev en fredag eller lördag.

På förhand kändes detta som en ganska enkel utmaning, och kvällsmackan och övrig förtäring var relativt lätt att undvika sön-tors. Däremot hade jag faktiskt lite problem att lösa det på fredagar och lördagar (en utav dagarna var min "fridag"), och det som var problemet var att vi var bortbjudna några utav dessa dagarna och då kändes för svårt att tacka nej till middagen som oftast serverades efter 19.00. Fast jag ska inte bara skylla på det utan min motståndskraft var ganska dålig på fredag och lördagar.

När jag inte käkade något efter 19.00 på kvällarna så vaknade jag några morgnar med en kurrande mage och frukosten kändes som en riktigt välkomnande start på dagen.

I juni kommer min utmaning handla om 18 mil...

//Coach Vidar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln