Träna din mentala styrka...del 2.

Ibland får jag frågan hur man kan träna upp sin mentala styrka. Det finns ju inget självklart svar på den frågan utan det utgår ju hela tiden från individens behov och hur dennes situation ser ut. Jag tänkte ändå ge er lite tips på olika nycklar att använda. För någon kan en utav dessa betyda mycket, för någon kanske det behövs att det kopplas på fler än en.

Del 2
Nike:s slogan!
Om jag ställer frågan vad har Nike för slogan? Förmodligen kan du svaret ganska omgående, om inte så är det: 
Just Do It!

Fritt översatt så blir det Bara Gör Det! Och just den devisen försöker jag leva efter så gott det går. Jag har precis som de flesta andra människor, föreställningar och erfarenheter som begränsar mig i vissa situationer. Då brukar jag ta fram Nikes slogan - Just Do It! Och det häftigaste är att det fungerar i de flesta fallen. När det gäller att träna din mentala styrka så underlättar det att skaffa sig ett mantra som fungerar för dig. Efter ett tag när du jobbat med ditt mantra så blir det till en naturlig del i ditt sätt att leva och du kommer märka att vissa saker blir mycket lättare att handskas med.
Just Do It - har för mig skapat fler arbetstillfällen, gjort att jag tränat oftare och även skapat fler sociala kontakter för mig. De gånger jag tvekat att ställa en fråga om de är i behov av mina tjänster eller när motivationen att ta en löprunda inte är på topp så har de tre orden skapat handling vilket allt som oftast resulterat i en lyckad utgång.

"Jag tar dagligen på mig ett Nike-plagg för att påminna mig om Just Do It"

Fundera på vad ditt mantra/motto/slogan är som får dig att göra saker och ting i vardagen...

Träna din mentala styrka...del 1.

//Coach Vidar

Kommentera gärna:

Etiketter: mental styrka

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln