Vilka ord du använder skapar olika betydelse...del 4 (sista).

MAN vs JAG

Man - Man vill ju lyckas.
Jag - Jag vill ju lyckas.

Känn efter hur du upplever skillnaden när du säger meningarna för dig själv.

Man är neutralt och upplevs otydligt vem som egentligen menas.
Jag skapar ansvar, tydlighet och leder i större utsträckning till handling.

När jag sitter i möte med olika människor och vi pratar målsättningar så flertalet gånger så hör jag mina adepter prata om att man måste göra si och man måste göra så. Då brukar ett första steg vara att fråga dem vem "man" är? Det blir mycket tydligare när du ska sätta upp målsättningar om du pratar i "jag"-form.

Nu tror säkert någon att jag aldrig säger - måste, försöka, men eller man - och det kan jag dementera direkt, självklart hamnar jag i fällan att jag använder dessa ord däremot så reflekterar jag och påminner mig själv när jag använder dem för att på så vis undvika dem vid ett annat liknande tillfälle. Och vid vissa tillfällen är det faktiskt bra använda sig av de orden också.

//Coach Vidar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln