Visionen är Hockeyallsvenskan...

Nu har jag jobbat i 6 månader tillsammans med Kristianstad Ishockeyklubb och varit en del i deras ledarstab. Visionen för föreningen och laget är att spela i Hockeyallsvenskan. Jag är inte helt säker men att gå upp från Hockeyettan till Hockeyallsvenskan bör vara ett utav de svåraste uppdragen du kan göra inom svensk lagidrott. Semiprofesionella idrottsmän ska spela 55-60 matcher under 8 månader där två platser finns tillgängliga för 48 stycken lag i Hockeyettan + att det är två lag från Hockeyallsvenskan du också ska passera på vägen. Denna resa är vi just nu ute på, en inspirerande resa med många hinder som ska överbryggas på vägen. Första delmålet är avklarat dvs Allettan är nådd, nu ska en så bra placering som möjligt jagas inför ett stundande playoff.

Jag är imponerad över lagets vilja att träna, ta till sig tränarnas taktiska grepp samt att lyssna på mina mentala beteende som vi jobbar efter. Jag har ingen inblick i hur våra motståndare jobbar i sin vardag, men jag vet att tränarna och spelarna i KIK förbereder sig på bästa sätt och skapar förutsättningar för att vi ska vara som bäst när det gäller!

Hösten har präglats av en del skador, spelare har lämnat och spelare ha anslutit. Det laget vi startade serien med i september är till 40% annorlunda nu. Vilket innebär att det ställs stora krav på ledare och spelare att hålla ihop gruppen och att omständigheterna som vi kan påverka sätts i centrum.

Ni kan följa vår resa här:
http://m.stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Index/Standings/10073

//CoachVidar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln