Förändra ett beteende - Oktober

Under hela 2018 har jag som mål att testa att förändra ett beteende varje månad. Varför vill jag göra detta? Helt enkelt för att se hur stark min motståndskraft är mot många av mina invanda beteende/vanor. Dock måste jag säga att numera handlar det mer om att klara mindre eller större utmaningar i vardagen. Jag märker att för varje utmaning jag klarar så känner jag mig stolt över mig själv samtidigt som jag stärker mig mentalt genom att klara av något jag bestämt mig för. Är det så att du blir inspirerad av något av mina ”beteendeförändringar/utmaningar” så testa själv och se vad det gör med dig!
Jag startade i slutet på 2017.
December 2017 - Kaffedrickande
Januari 2018 - Sockerätande
Februari 2018 - Träna varje dag
Mars 2018 - Bädda sängen
April 2018 - Morgontrötthet
Maj 2018 - Mobilanvändande
Juni 2018 - Ordförståelse
Juli 2018 - 20000 steg om dagen
Augusti 2018 - Ge komplimanger
September 2018 - Läsa om coachning
I oktober ska jag ta en "vit månad" och helt enkelt hålla mig ifrån alkoholen.

Vissa säger till mig att det måste vara tråkigt att inte få njuta lite i sin vardag men det är ju just det jag gör. Min tillfredsställelse kommer när jag känner mig stolt eller nöjd över mig själv, och jag märker mer och mer att situationer i livet som jag känner mig osäker i börjar suddas ut mer och mer - och det kan bero på att jag känner en större tillit till mig själv för varje beteende/utmaning jag klarar av.

Oktober 2018
Avstå alkoholen under fem veckor. Nu låter det som om jag dricker alldeles för mycket men det tycker jag verkligen inte jag gör, dock kan det vara lite utmanande att skippa fredagsvinet och lördagsölen. 

Under:
Första helgen som jag skulle avstå alkoholen skulle vi iväg med ett helt gäng vänner och bo i stor stuga tillsammans och det är egentligen sådana tillfällen som jag älskar att sitta och dricka lite gott vin, några goa öl och bara snacka att om allt möjligt. Så då sattes min utmaning på ett eldprov direkt. Men i övrigt var det inga större konstigheter.

Efter:
I helgen när jag tog min första öl efter fem veckor utan måste jag säga att den smakade jäkligt gott.

//Coach Vidar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln