Ändra hur du tänker och få ett annat resultat...

Fotograf: Per Wiklund Fotograf: Per Wiklund

Precis som rubriken lyder så handlar det mycket om att ändra sina tankar ifall du vill ha ett annat resultat. För dig som läst om "Tankemodellen" så kommer här några fler sätt att ändra sina tankar på en neutral händelse för att skapa ett annat resultat. För en del låter detta alldeles för enkelt men vi ska veta att våra tankar är det stoppar oss från att göra det mesta här i livet, våra tankar sätter många gånger upp hinder för oss, hinder som vi behöver tas oss förbi för att få ett önskat resultat.

Istället för att tänka så här…    Så tänk så här…
-Jag är inte bra på det här!           -Vad är det jag inte förstår?
-Jag ger upp!                                      -Jag ska pröva ett annat sätt!
-Det duger.                                          -Har jag gjort mitt bästa?
-Jag kan inte bättre!                       -Jag kan alltid bli bättre!
-Det här är för svårt!                       -Det här kanske tar lite längre tid.
-Jag gjorde fel.                                  -Att göra fel är ett sätt att lära sig!
-Jag misslyckades igen!                -Vad lärde jag mig av denna situationen?
-Jag kommer aldrig klara det.    -Jag ska lära mig hur jag gör!

Vi hamnar alla någon gång på den "röda" sidan när vi inte tror på oss själva, då är det riktigt bra att ta till en "grön" tanke. För då flyttar vi fokus bort från det vi inte vill ha till tankar som skapar konstruktivitet.
Jag hör ofta människor säga "-Jag kan inte!". Tro fan inte du kommer klara av det heller med inställningen. Så fort du säger den meningen till dig själv så säger du istället "-Jag vill, jag kan, jag ska" så ska du se att du i alla fall kommer försöka.

Vilken "röd" mening behöver du byta ut till en "grön"?

//CoachVidar  

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln