240 sekunder om dagen...

60 sekunder fyra gånger om dagen... 60 sekunder fyra gånger om dagen...

En erfarenhet eller upplevd situation blir bara en omedveten okunskap om den inte reflekteras. Därför är reflektion i livet viktigt, på det viset tar du tillvara på vad som händer runt omkring dig och du får tillfälle att antingen ändra på något som du inte tycker är tillfredsställande eller helt enkelt uppmärksamma sådant som är bra i din tillvaro. Det vi uppmärksammar växer!
En sätt att få detta närvarande i vardagen är att jobba med 240 sekunders metoden.
Varje dygn består av 86400 sekunder så då borde du kunna lägga 240 utav dem till reflektion. 


Så här använder du dina 240 sekunder på ett effektivt och reflekterande sätt:
  • Första 60 sekunderna används när du vaknar. Reflektera över vad som är så härligt med dagen som väntar på dig?
  • De andra 60 sekunderna använder du när du kommer till jobbet/skolan. Reflektera över vad som är så bra med ditt jobb eller vad som ska bli roligt att lära sig i skolan idag?
  • Tredje 60 sekunders reflektionen sker innan du kliver in i ditt hem till din familj eller innan du kliver in i träningshallen/omklädningsrummet. Reflektera över vad glädjen är med ditt hem/familj eller din träning/laget du tillhör?
  • Sista 60 sekunderna använder du när du lägger dig för att sova. Reflektera över din dag, vad blev som du hade tänkt dig? Vad blev bättre? Vad var bäst med dagen?

Om du använder dig av dessa 240 sekunderna varje dag till reflektion, så kan jag nästan garantera dig att livet kommer bli lite bättre, annorlunda eller i alla fall positivare. Skulle du missa att göra någon av de fyra tillfällena under dagen så gör det ingenting. Förmodligen reflekterar du 2-3 gånger mer än vad du gjorde innan ändå.
Förslagsvis så testar du detta i en vecka eller varje måndag i en månad. Gör sedan en utvärdering på hur du upplevde denna typ av reflektion.

//CoachVidar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln