Förändra ett beteende - Maj

Under hela 2018 har jag som mål att testa att förändra ett beteende varje månad. Varför vill jag göra detta? Helt enkelt för att se hur stark min motståndskraft är mot många av mina invanda beteende/vanor. Att ändra ett visst beteende kan vara lätt för någon men väldigt svårt för någon annan. Är det så att du blir inspirerad av något av mina ”beteendeförändringar” så testa själv.
Jag startade med att förändra mitt kaffebeteende i slutet på november 2017 och det gick kanon. I januari tog jag mig an mitt sockerätande vilket också klarades, februariutmaningen att träna varje dag misslyckades radikalt. I mars handlade det om att bädda sängen varje dag innan jag gick hemifrån och i april valde jag att utmana min morgontrötthet. Nu är det dags att utmana mitt mobilanvändande!
 

Maj 2018
"Bara" få lov att vara inne på sociala medier såsom; facebook, instagram och LinkedIn mellan 1200-1500 på dagen.

Denna utmaning handlar om att jag tycker mitt mobilanvändande har gått lite överstyr, då jag vid varje liten ledig tid tar upp mobilen och slösurfar på facebook, instagram och LinkedIn. Så jag tänkte se vad som händer ifall jag ”bara” ger mig själv tillgång till dessa forum mellan 1200-1500 under dagen.
Jag laddade även ner appen Moment för att se hur mycket tid jag lägger dagligen på min mobil.
Mellan 1,5 - 4 timmar om dagen var jag inne på mobilen, även att jag "bara" fick vara inne på sociala medier mellan 1200-1500.

Under:
Det kändes lite konstigt i början och de första dagarna kom jag på mig själv att jag tryckte på Facebook-appen 2-3 gånger, dock så gick jag ut därifrån direkt utan att ha tagit del utav innehållet. Jag skulle ljuga om jag inte sa att det kliade i fingrarna några gånger under dagarna. Det som hände var att jag var inne på Aftonbladet/Expressen X-antal gånger och slösurfade istället (helt meningslöst det också).

Efteråt:
Känslan är att jag ska försöka utmana mig att vara ifrån surfandet på mobilen helt under en period. Alternativ fortsätta att vara ifrån sociala medier vissa tidpunkter under dygnet.

Hur ser dina mobilvanor ut?

//Coach Vidar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln