Förändra ett beteende - Mars

Under hela 2018 har jag som mål att testa att förändra ett beteende varje månad. Varför vill jag göra detta? Helt enkelt för att se hur stark min motståndskraft är mot många av mina invanda beteende/vanor. Att ändra ett visst beteende kan vara lätt för någon men väldigt svårt för någon annan. Är det så att du blir inspirerad av något av mina ”beteendeförändringar” så testa själv.
Jag startade med att förändra mitt kaffebeteende i slutet på november 2017 och det gick kanon. I januari tog jag mig an mitt sockerätande vilket också klarades, februariutmaningen att träna varje dag misslyckades radikalt. Så nu i mars har jag valt en utmaning som jag tror kommer vara lite lättare att klara av och som kan lyfta upp självförtroendet igen - Bädda sängen varje dag innan jag går hemifrån! Inspirirerad av Admiral William H. McRavens tal...

Mars 2018
Bädda sängen varje dag innan jag lämnar huset!
Jag blev inspirerad av Admiral William H. McRavens tal och ville helt enkelt se ifall jag klarade de små utmaningarna i vardagen skulle mäkta med de större utmaningarna.

Under:
Det var inga problem att klara denna utmaning, någon gång fick jag väcka något av mina barn som låg och sov i sängen men annars var det inga problem.
Jag kan inte säga att jag upplevde att jag var mer benägen att ta mig an större utmaningar för att jag bäddade sängen, däremot kände jag en stolthet när jag löste även denna utmaning.
Efter:
Även om jag bäddade sängen allt som oftast innan också så kan jag ändå konstatera att det är väldigt skönt att lägga sig i en bäddad säng.

Har du du någon utmaning att delge mig i min fortsatta jakt på att förändra ett beteende?

//CoachVidar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln