Förändra ett beteende - Februari

Fotograf Per Wiklund Fotograf Per Wiklund

Under hela 2018 har jag som mål att förändra ett beteende varje månad. Varför vill jag göra detta? Helt enkelt för att se hur stark min motståndskraft är mot många av mina invanda beteende/vanor. Att ändra ett visst beteende kan vara lätt för någon men väldigt svårt för någon annan. Är det så att du blir inspirerad av något av mina ”beteendeförändringar” så testa själv.
Jag startade med att förändra mitt kaffebeteende i slutet på november 2017 och det gick kanon. I januari tog jag mig an mitt sockerätande det gick också bra och nu är det tid för att pröva mitt träningsbeteende.

Februari 2018
Mitt träningsbeteende!

Jag tränar idag cirka två dagar i veckan och skulle vilja öka upp det till cirka fyra dagar i veckan. Så min tanke är att ifall jag "kickstartar" med att träna varje dag i fem veckor så kanske jag efteråt hamnar på cirka fyra träningsdagar i veckan.

Träning = Minst 5 km löpning, minst 45 min träning på gymet, minst 30 minuter gång, även padel och liknande idrotter räknas också som träning.

Februarimånad – träna varje dag, så här blev det.
Datum               Vikt                     Aktivitet
1:a feb               86,2kg                5,68km – löpning
2:a feb               85,4kg                50 min – gym  349kcal
3:e feb               86,6kg                7,0 km – löpning
4:e feb               85,7kg                30 min – gång         Maja fick ut mig (riktigt dålig motivation)
Ny vecka
5:e feb               86,2kg                42 min – gång (lunch)
6:e feb               86,2kg                INGEN TRÄNING
7:e feb               86,5kg                INGEN TRÄNING
8:e feb               86,0kg                32 min – gång (lunch)
9:e feb               85,2kg                69 min – gym 487kcal
10:e feb            85,9kg                61min – gym
11:e feb            85,7kg
Ny vecka
12:e feb                                         33min – gång (kväll)
13:e feb                                         SJUK
14:e feb                                         SJUK
15:e feb                                         SJUK
16:e feb                                         SJUK
17:e feb                                         SJUK
18:e feb                                         INGEN TRÄNING
19:e feb                                         INGEN TRÄNING
Ny vecka
20:e feb                                         INGEN TRÄNING
21:e feb                                         INGEN TRÄNING
22:e feb                                         INGEN TRÄNING
23:e feb                                         INGEN TRÄNING
24:e feb                                         INGEN TRÄNING
25:e feb                                         INGEN TRÄNING
26:e feb                                         INGEN TRÄNING
27:e feb                                         INGEN TRÄNING
Ny vecka
28:e feb                                         INGEN TRÄNING
1:e mars                                        INGEN TRÄNING
2:e mars                                        65 min – gym 
3:e mars           
4:e mars

Under:
Första fem dagarna var det inga problem att lösa träningen. Dels för det var helg och jag var hemma med sjukt barn, däremot dag 6 o 7 fick jag inte ihop det med jobb, familj och dålig träningsplanering.
Åkte på influensan som totalt däckade mig i 5 hela dagar. Därefter tog det mig cirka 2 veckor att komma igång med träningen igen, dels pga trötthet efter influensan men tappade även motivationen där också. Så denna utmaning gick käpprätt åt h-vete!!!

Efteråt:
Kommer definitivt träna vidare dock inte varje dag men kommer absolut sträva efter 3-4 träningar i veckan. Jag mår så mycket bättre i kropp och själ när jag tränar.

//CoachVidar
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln