Ett geni som bör hyllas!

Ett geni som bör hyllas!

Min fru är ett coachgeni som bör hyllas. I vår familj är det jag som är utbildad coach och har jobbat som det i många år ändå är det min fru som är den naturlige coachen i vår familj.

Till vardags jobbar hon som en uppskattad säljare. I min ”färganalys” av henne så är hon en grön person, vilket många tror kanske inte är den bästa färgen för att vara en framgångsrik säljare, men det förtroende hon skapar tillsammans med sina kunder samt att hon lyssnar efter kundernas behov gör att de stannar kvar och återkommer till henne, hon inger ett stort förtroende tillsammans med dem och just förtroende är en viktig del i relationen med andra människor. Idag handlar mycket i försäljning om att skapa hållbara och långvariga relationer till varandra och då är förtroendet avgörande.

Weltklasse som tysken hade sagt... Weltklasse som tysken hade sagt...

Vår son är duktig på många saker och andra behöver han träna lite extra på – såsom engelskan i skolan. Med detta i åtanke så skapar min fru förutsättningar genom att åka till biblioteket och låna böcker som de tillsammans kan öva på innan läggdags och inte nog med det så hittar vår son numera lappar av denna dignitet lite överallt i hemmet. 

En coachs styrkor sitter delvis i följande attribut:
·         Lyssnar på sin omgivning
·         Inger förtroende för sin omgivning
·         Ställer frågor istället för att ge färdiga lösningar

Precis detta är hon grymt bra på!

Vilka i din omgivning har dessa attribut?

//Coach Vidar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln