Vision 123!

Fotograf Per Wiklund Fotograf Per Wiklund

Vision 123!
Den är hämtat från Kjell Enhagers Vision 54 som han arbetade tillsammans med de svenska golftjejerna innan de blev framgångsrika under 90-talet. Kort handlade det om att spela en runda golf på 54 slag.

För oss blev det Vision 123 och det innebär att vi ville vinna ALLA matcher som vi spelade den säsongen.

Vilket skulle innebära i vår teori 123 poäng. 32 grundspelsmatcher X 3 poäng = 96 poäng. 9 vunna slutspelsmatcher x 3 poäng = 27 poäng. 96 + 27 = 123 poäng. Ja, vi var medvetna om att det inte delas ut några poäng i ett slutspel men vi simulerade att så var fallet. Det skulle ifall du inte räknat ut det redan, leda till att vi skulle vinna SM-GULD! Vi var rankade 12:a av 14 lag så i den aspekten var det såklart inte realistiskt ÄN. Och det sista ordet i förra meningen ÄN var viktigt för oss, vi hade såklart inte ens varit i närheten av vår Vision 123 innan. Det hade ju inget annat lag heller varit ÄN. Med ordet ÄN så började vi jobba med spelarnas undermedvetna, det innebär att vi pratade om att det faktiskt gick att göra.
Frågan ställdes har vi vunnit något byte, vunnit någon period eller match mot samtliga lag som vi nu skulle möta och svaret var – efter lite tanke – JA. Om vi nu hade gjort det en gång, varför skulle vi då inte kunna göra det vid varje tillfälle. Med detta tankesätt så gick vi in i varje match oavsett motstånd eller plats för att vi skulle vinna den. Vilket är ett helt annat tankesätt än att vi är nöjda med en poäng borta mot något topplag, vi åkte till alla matcher för att vinna dem, även om vi pratade om det innan också så var inte känslan att så var fallet tidigare.
 
Hur ser Vision 123 ut i er bransch, er idrott eller i din relation till din familj, släkt eller kärleksfulla fru?

//Coach Vidar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln